Over Antoinette

Mijn verhaal…

Mijn naam is Antoinette Dettingmeijer. Spiritualiteit en psychologie lopen als een rode draad door mijn leven. Ik ben geboren in 1972, als oudste in een gezin van 2 kinderen. 
Al sinds ik mij kan herinneren ben ik mij bewust van de spirituele werelden. Ik zag en voelde bijvoorbeeld regelmatig een lichtwezen aan mijn bed zitten. Hij was er om mij te beschermen, dat voelde heel veilig.
Het leven in de fysieke wereld vond ik namelijk best lastig. Ik heb me altijd anders gevoeld, een beetje verloren op deze planeet. Met een gevoel van heimwee, heimwee naar mijn echte thuis, terwijl ik me bij mijn ouders toch best thuis voelde. Als troost ging ik vaak liedjes fluiten uit mijn kerkelijk liedboek. Mijn ouders waren helemaal niet kerkelijk, maar ergens gaven die liederen me verbinding met dat goddelijke waar ik toch naar op zoek was.

Het waren echter niet alleen de lichtwezens die ik waarnam, ook minder fijne energieën en entiteiten kon ik voelen, of overledenen die ergens in een huis waren achtergebleven. Dat voelde helemaal niet fijn, ik was er echt heel erg bang voor. Hoewel mijn beide ouders hier alle begrip voor hadden en zelf met hun spirituele ontwikkeling bezig waren voelde het letterlijk als doodsangst om anderen iets over dit deel van mezelf te vertellen.
Dus deed ik heel erg mijn best om dit zoveel mogelijk weg te stoppen en me aan te passen aan wat ik dacht dat normaal was. Om maar niet op te vallen. Als hooggevoelig, intuïtief kind niet zo moeilijk, om in te voelen hoe anderen verwachten dat ik me zou moeten gedragen!

Al vanaf dat ik zeer jong was wist ik dat ik later iets wilde doen om mensen te helpen. Mensen die ergens tegen aan lopen in hun leven, ergens in vast lopen. Vandaar was het een hele logische stap voor mij om psychologie te gaan studeren. Hoewel ik heel bij ben met de goede basis die ik daar heb geleerd, kreeg ik toch niet alle antwoorden waar ik naar zocht in die opleiding.
Na een poosje in een antroposofische instelling voor kinderen gewerkt te hebben begon ik de drang van binnen te voelen om mijn droom waar te maken; een eigen praktijk waar ik mensen kan begeleiden op hun pad.

Mijn ontwikkelingsweg

Een hele periode met opleidingen en cursussen volgde. Waarin ik niet alleen leerde om anderen te begeleiden in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling, maar ook mijn weg van innerlijk ontwaken en opruimen van oude blokkades was gestart.

Tijdens mijn hypno – en regressietherapie opleiding werd ik geconfronteerd met weggestopte trauma’s en heftige gebeurtenissen. Zowel situaties uit dit leven, die ik als kind in ons gezin had ervaren, als trauma’s uit vorige levens en terugkerende familiepatronen. Langzaam maar zeker pelde ik de laagjes af die ik uit bescherming om mijn ware Zelf had gelegd. Ik leerde mijn innerlijke wonden te helen door mezelf te geven wat ik had gemist en wat ik nodig had. Om weer van mezelf te houden zoals ik ben.

Ik kwam ook weer in contact met dat gevoelige, intuïtieve meisje dat ik geprobeerd had te verstoppen. En de behoefte om me weer bewust met de spirituele wereld te verbinden, weer bewust met mijn spirituele begeleiders te kunnen communiceren, was niet meer te onderdrukken. Ik werd min of meer gedwongen om de angsten hiervoor die ik vanuit vorige levens en vanuit mijn familiesysteem onbewust bij me droeg onder ogen te komen en te helen. En mijn talent dat ik op dit gebied had verder te ontwikkelen. Ik ging verschillende healing opleidingen doen en een opleiding mediumschap. Daar kon ik weer echt de verbinding maken met mijn spirituele begeleiders.
Wat een thuiskomen! Dit was waar ik mijn hele leven al zo een heimwee naar had gehad. Ik kon weer voelen dat ik niet alleen ben. En dat ik een spiritueel wezen ben, een goddelijk wezen. Dat er een kern in mij is die altijd al heel was en altijd heel zal zijn. Een kern van pure liefde en licht. Dit wilde ik anderen ook laten ervaren. En zo ben ik op 1 januari 2010 officieel gestart met Praktijk Je Bron.

Ik was inmiddels moeder geworden van 2 prachtige hooggevoelige zonen. Naast alle opleidingen en cursussen zijn zij misschien wel de grootste invloed geweest op mijn ontwikkeling. Ik werd door hen uitgedaagd om steeds weer nieuwe paden te onderzoeken, maar ook confronteerden ze me als geen ander met mijn eigen schaduwkanten.
Mede door hen ben ik me gaan verdiepen in hooggevoeligheid (hsp), nieuwetijdskinderen en hoogbegaafdheid. Ik leerde niet alleen mijn kinderen en cliënten beter begeleiden, het was ook zeker een grote herkenning en terugvinden van mezelf!

Terug naar de Lichtwereld

Door allerlei gebeurtenissen was mijn verbinding met de spirituele wereld toch weer wat op de achtergrond geraakt. Ik was weer teveel vanuit mijn hoofd gaan leven en voelde het gemis, de leegte, de afgescheidenheid. Een nieuwe opleiding mediumschap volgde en mijn kanalen begonnen zich weer te openen.
Toen we eind 2016 last kregen van vervelende energieën in huis en ik een afspraak had gemaakt voor een energetische huisreiniging wist ik dat dat een omslag betekende.
Mijn kanalen naar de spirituele dimensies openden nog meer. Ik ging nog meer vanuit mijn ware zelf leven. Spontaan kreeg ik contact met een groep lichtwezens en hogere bewustzijnsvelden. Ik werk met ze samen, om bewustzijn vanuit dat veld naar de aarde en de mens te brengen. 
Om mensen te begeleiden in de transformatie waarin we ons bevinden.
Juist nu in deze tijd krijgen we allemaal de mogelijkheid om in een versneld tempo al die oude blokkades, die we al zo lang met ons meedragen te transformeren. Om ze laag voor laag af te werpen en om je weer met je ware goddelijke kern van licht en liefde te verbinden.
Zodat je je weer herinnert wie je werkelijk bent. Een prachtig wezen, licht en liefde!

Mijn belangrijkste opleidingen

Psychologie – Rijksuniversiteit Groningen

Integratieve Kindertherapie (1e en 2e jaar) – Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Hypnotherapie – Het Atma Instituut

Mediumopleding – Marion Berndsen

Mediumopleiding – Academie voor Mediumschap

 

 

  Specialisaties

  N

  Oude karmische patronen

  N

  Hogere bewustzijnsvelden

  N

  Innerlijk kind

  N

  Verloren zielsdelen

  N

  Angst om je ware zelf te laten zien

  N

  Hooggevoeligheid (HSP)

  N

  Traumaverwerking

  N

  Vorige levens

  Hoe klanten mij ervaren

  De channeling bij Antoinette betekent voor mij een herinnering van wie ik diep in mijn wezen ben! Ze heeft me dichter bij mijzelf / mijn essentie gebracht. Ook voel ik hierdoor erkenning van wie ik ben en wat ik afgelopen vele jaren heb doorstaan in zowel mooie als pijnlijke ervaringen. Daarnaast een accent op het inzicht in oorzaken die ten grondslag liggen aan die ervaringen. Het heeft mij meer vertrouwen gegeven in mijzelf en brengt me terug bij mijn manier om ervaringen te verwerken, bij mijn persoonlijke krachten. Ik merk dat ik mij opnieuw steeds opener met mensen wil en durf te verbinden, nu vanuit die kracht…. Bijzondere en bijzonder mooie ervaring! Antoinette is hierbij ook op een zeer integere en heldere manier prettig aanwezig!

  Claudia

  Wat de channeling met mij gedaan heeft is heel bijzonder. Ik heb inzicht gekregen in wie “Ik Ben”. Inzicht in wat er nog gaat gebeuren. Ik heb bevestigingen gekregen en ben meer in het Licht en in mijn Kracht gezet. En ik heb heel veel Liefde mogen ervaren. Ik voel dat ik gedragen en geleid word. Tijdens het geven van Rei-Ki en Yoga ervaar ik meer begeleiding en veel meer energie. Ik hoor scherper in wat ik door mag geven en voel meer.

  Shanti Devi

  Wil jij ook weer terug naar jouw bron van licht?

  Ik sta voor je klaar om je te begeleiden